Καρκίνος του ορθού, νέα έρευνα

Η π κτηνοτροφία κ καρκίνο του ορθού είναι α ακτινοθεραπεία, ακολούμενη από βέλτι ε επ επ.

Ευρήματα ΣΕ Τα ΔΥΟ Άρθρα που δημοσιεύτηκαν ΣΤΗΝ Έκδοση Της εβδομάδας The Lancet ότι .eta δείχνουν Χειρουργική συσκευή υψηλής Ποιότητας ΜΕΤΑ Από Σύντομη περίοδο ακτινοθεραπείας ΕΙΝΑΙ .eta καλύτερη θεραπεία για ασθενείς με του καρκίνου ορθού. 

Η χειρουργική περιοχή είναι για καρκίνο η συνήθης θεραπεία του ορθού, ωστόσο η απομάκρυνση του όγκου του από μόνη της δεν εξαλείφει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου στην ίδια. Η επανάληψη είναι δύσκολη να αντιμετωπιστεί και ανίατη στους περισσόσε΂ςςε΂ςςε΂ςςϵεοε α. Οι προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η ακτινοθεραπεία και η χημειοθεραπεία, πριν ή μετά τη χειρουργική θεραπεία, μειώνουν την τοπική επανεμφάνιση του καρκίνου. 

Ωστόσο, η ακτινοθεραπεία είναι μια δαπανηρή θεραπεία και συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο άλλων χρόνων επιπλοκών, όπως η εξασθενημένη λειτουργία του εντέρου, η ακράτεια και η σεξουαλική δυσλειτουργία. Για το λόγο αυτό, η ακτινοθεραπεία πρέπει ν στοίχει σε ασθενείς που παίρνουν ου ρίχνουν ίδυνο τοτροτς.

Για να επιτύχει πρόσθετη επανάληψη, ο καθηγητής Robert Steele και η ομάδα του, πραγματοποίησαν το Συμβούλιο Ιατρικών Ερευνών (MRC) CR07 και τη δοκιμή C016 του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου του Καναδά (NCIC). Η μελέτη αυτή αξιολόγησε την επιλογή της χημειοακτινοθεραπείας σε ασθενείς που είχαν εμπλακεί σε περιφερειακή εκτομή, με συνεδρίες μιας εβδομάδας ακτινοθεραπείας πριν από τη χειρουργική επέμβαση. 

Από τον Μάρτιο του 1998 έως τον Αύγουστο του 2005, 1.350 ασθενείς με καρκίνο του ορθού, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία τυχαία πέντε ημερήσιες θεραπείες ακτινοθεραπείας πριν από τη χειρουργική θεραπεία ή είκοσι πέντε θεραπείες χημειοθεραπείας.

Μετά από τρία χρόνια, τα ευρήματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην ομάδα της προχειρουργικής ακτινοθεραπείας, το 4,4% των ασθενών παρουσίασαν τοπική υποτροπή του καρκίνου σε σύγκριση με το 10,6% στη μετεγχειρητική ομάδα. Σε τρία χρόνια, η πιθανότητα επιβίωσης χωρίς ασθένεια ήταν 77,5% στους ασθενείς με προεγχειρητική ακτινοθεραπεία και 72% στους μετεγχειρητικούς ασθενείς. Το γενικό ποσοστό επιβίωσης δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά μεταξύ των ομάδων (330 ασθενείς πέθαναν, 157 στην ομάδα προ-χειρουργικής ακτινοθεραπείας, 173 στην ομάδα επιλεκτικής μετεγχειρητικής χημειοακτινοθεραπείας).

Η συνολική μεσοκρητική εκ των οποίων δεν είναι από τις τεύξεις στις χειρουργικές που aced βελτε courth. Ο Phil Quirke, από το Πανεπιστήμιο του Leed, Ηνωμένο Βασίλειο, και η ομάδα αξιολόγησε τις συνέπειες της περιφερικής εκτομής και του επιπέδου της χειρουργικής επέμβασης (ποσότητα ιστού που αφαιρέθηκε γύρω από τον όγκο) που επιτεύχθηκε κατά τη χειρουργική επέμβαση στην τοπική επανεμφάνιση του καρκίνου. Η μελέτη περιελάμβανε 1156 ασθενείς στη μελέτη MRC CR07 και NCIC-CTG C016. 

Μετά από τρία χρόνια, υπήρξε τοπική υποτροπή για το 6% των ασθενών με αρνητικό περιφερικό περιθώριο, σε σύγκριση με το 17% των ασθενών με θετικό περιφερικό περιθώριο. Επιπλέον, το 4% των ασθενών στην μεσοκρυσταλλική ομάδα είχε τοπική υποτροπή, το 7% των ασθενών στην ενδοεγκεφαλική ομάδα και το 13% των ασθενών στην ομάδα του μυϊκού ισχίου propria. Ακόμα, η ακτινοθεραπεία μικρής πορείας πριν από τη χειρουργική επέμβαση μείωσε την υποτροπή σχεδόν κατά το ήμισυ, για οποιοδήποτε επίπεδο χειρουργικής επέμβασης.

"Προς το παρόν, μόνο το 50% της χειρουργικής του καρκίνου του ορθού γίνεται στο μεσοκρητικό επίπεδο, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω μείωση των τοπικών ποσοστών επανεμφάνισης με τη βελτίωση του επιπέδου χειρουργικής επέμβασης που επιτυγχάνεται." Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης και της χειρουργικής διδασκαλίας «λένε οι ερευνητές. 

Δρ med. Robert Madoff, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Μινεάπολη των Η.Π.Α., σε μια συμπληρωματική παρατήρηση, λέει ότι «αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι η προεγχειρητική ακτινοβολία μπορεί να μετριάσει αλλά να μην εξαλείψει τις ανεπιθύμητες επιδράσεις της ατελούς χειρουργικής.Τα καλύτερα αποτελέσματα συνέβησαν όταν η προεγχειρητική ακτινοβολία ακολουθήθηκε από βέλτιστη χειρουργική επέμβαση».

Kommentar schreiben

Kommentare: 0