Εργασία στο εξωτερικό

Η οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας, έχει οδηγήσει αρκετούς Έλληνες στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Πολλοί  είναι πλέον οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι ενημερώνονται και επιθυμούν να βρουν μία καλή θέση εργασίας σε άλλη χώρα, που θα τους δίνει την ευκαιρία καλύτερων αλλά και πιο σταθερών προοπτικών. Μάθε ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να διαθέτεις για να βρεις μία καλή επαγγελματική θέση στο εξωτερικό, αλλά και όλα όσα πρέπει να προσέξεις κατά την διάρκεια αναζήτησης εργασίας σε άλλη χώρα…

 

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε ποσοστό της τάξης του 94% θεωρείται αναγκαίος από εργαζομένους και ανέργους. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία EMPLOY-Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι για την έρευνα κ. Χρήστος Ταουσάνης και Β. Καλόγηρος, η πλειονότητα του δείγματος δηλώνει ότι η δυνατότητα εξέλιξης είναι το σημαντικότερο στην εργασία, ενώ τα προβλήματα των δυσαρεστημένων από την εργασία τους εντοπίζονται στην αβεβαιότητα και την έλλειψη δυνατότητας εξέλιξης. Γενικότερα η παντελής έλλειψη προοπτικής και η αβεβαιότητα επισκιάζουν σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των απαντήσεων Οι τάσεις Όλα τα παραπάνω δεδομένα συνηγορούν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι αρχίζει να διαφοροποιείται και η στοχοθεσία των ατόμων που εργάζονται ή αναζητούν εργασία. Σταθμίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση, οι ερωτηθέντες ορίζουν πως η μονιμότητα δεν είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, αλλά μάλλον το πλέον δυσπρόσιτο. Αντ’ αυτού επιθυμούν να τους παρέχεται η δυνατότητα εξέλιξης.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2.000 νέοι έχουν βρει δουλειά μέσω του προγράμματος, 1.500 από τους οποίους ενισχύθηκαν οικονομικά για τη μετεγκατάστασή τους στη χώρα προορισμού. Με την εμπειρία που απέκτησαν στο εξωτερικό και την εξάσκηση της ξένης γλώσσας πολλοί βρήκαν δουλειά στη συνέχεια στη χώρα τους. Το πρόγραμμα αφορά περιορισμένο αριθμό υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το YfEj το διαχειρίζεται η περιφέρεια της Ρώμης σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας.

 

Για την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, υπάρχει συγκεκριμένο όριο ηλικίας για κάθε χώρα , το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνεις. Για εργασία στην Αυστραλία δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 45 έτη,  στη Σαουδική Αραβία πρέπει να είσαι ως 50 ετών,  ενώ  για να εργαστείς  στην Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να είσαι μέχρι 40 ετών.

 

Γι’ αυτό τον λόγο τόσο οι εργαζόμενοι στα σχολεία όσο και οι άνεργοι θα επέλεγαν τη φυγή στο εξωτερικό ως ύστατη λύση. Πιστεύεται ότι ο κλάδος της Πληροφορικής θα έχει στο μέλλον τις περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση, αν και αρκετοί από τους δασκάλους, τους φιλολόγους και τους νηπιαγωγούς έχουν την πεποίθηση ότι σε κανέναν κλάδο δεν διαφαίνεται θετική προοπτική στον ορίζοντα.

Kommentar schreiben

Kommentare: 0